Likepersoner

HivNorges likepersoner er mennesker som lever med hiv eller pårørende som kan dele erfaringer med andre som lever med hiv eller andre pårørende. Målet er at en likeperson kan dele nyttige erfaringer og fungere som en støtte og en ressurs til mennesker i samme situasjon.

En liten bukett av hivinformanter og likepersoner i HivNorge. I midten er Walter Heidkampf, coach og kursinstruktør. Foto: Bente Bendiksen

Likepersonsamtaler er et tilbud til mennesker som lever med hiv eller pårørende, organisert av HivNorge. Gjennom samtaler med mennesker i samme situasjon kan man utveksle erfaringer og opplevelser som kan være nyttige i hverdagen.

Hva er en likeperson?

En likeperson er en som lever med hiv eller en pårørende, som i utgangspunktet har lengre og mer bearbeidet erfaring enn den man er likeperson for. Likepersonene har vært på kurs hos HivNorge, men de er ikke-profesjonelle og baserer sitt arbeid egne erfaringer og opplevelser. En likeperson er kun ekspert på sine egne erfaringer av å leve med hiv og det er disse som skal brukes.

Likepersonsamtaler skal ikke brukes som en erstatning for offentlig/privat omsorg eller helsehjelp og kan ikke gi helsefaglige råd i forhold til medisin slik fagpersoner kan. Alle likepersonene har taushetsplikt, også etter de er ferdige med å være likeperson.

Ønsker du å snakke med en likeperson?

I HivNorge finnes det likepersoner med variert bakgrunn og erfaringer. Rammene for likepersonstilbudet i HivNorge er inntil tre samtaler. Hvis du ønsker kontakt med en likeperson eller har spørsmål om likepersonstilbudet kan du sende e-post til Bente Bendiksen eller ringe til 21 31 45 80.

Les også

schedule30.04.2024

→ Utbrudd av mpox i Stockholm

Ifølge folkehelsemyndighetene i Sverige, pågår det nå et utbrudd av mpox i Stockholm. De anbefaler derfor personer i risiko for å bli smittet med mpox, å vaksinere seg.

schedule30.04.2024

→ Høring om tilgang og prioritering av behandling

Helse- og omsorgsdepartementet har innhentet høringsinnspill i forbindelse med høringen «Rapport fra ekspertgruppen om tilgang og prioritering». HivNorge stiller seg bak ekspertgruppens anbefalinger, og vektlegger at det ikke innebærer likebehandling å behandle forskjellige personer og grupper, med forskjellige behov, alder, prognose, komorbiditeter osv likt.